Stopa nezaposlenosti nije smanjena

Bez autora
Feb 21 2013

Iako je, prema podacima oktobarske Ankete o radnoj snazi, ukupan broj zaposlenih od aprila do oktobra 2012. godine porastao za 141.450 ljudi, ovaj podatak ne može se prihvatiti kao pozitivan rezultat iz razloga što se prema ovoj Anketi i zaposleni koji rade na crno smatraju zaposlenim.Sa druge strane, prema istraživanju Republičkog zavoda za statistiku, koje prati broj formalno zaposlenih, njih je u oktobru bilo za 8.924 osoba manje nego u aprilu, a ovaj broj je nastavio da pada, mada usporeno, i u decembru 2012. godine.

Stopa nezaposlenosti nije smanjenaIako je, prema podacima oktobarske Ankete o radnoj snazi, ukupan broj zaposlenih od aprila do oktobra 2012. godine porastao za 141.450 ljudi, ovaj podatak ne može se prihvatiti kao pozitivan rezultat iz razloga što se prema ovoj Anketi i zaposleni koji rade na crno smatraju zaposlenim.

Sa druge strane, prema istraživanju Republičkog zavoda za statistiku, koje  prati broj formalno zaposlenih, njih je u oktobru bilo za 8.924 osoba manje nego u aprilu, a ovaj broj je nastavio da pada, mada usporeno, i u decembru 2012. godine. Od septembra do decembra bez posla je ostalo još 1.233 ljudi, pa je u Srbiji na kraju godine i formalno zaposlenje brojalo 1.722.794 osoba.

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, tokom poslednja tri meseca prošle godine broj nezaposlenih u Srbiji je porastao za 10.000.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik